torsdag 23 april 2009

samtal i kubik

Utvecklingssamtalen har stått som spön i backen.
En trevlig vecka för oss som föräldrar:

Minstingen 4 år:
En jättemysig, härlig och trevlig tjej. Omtänksam och omtyckt. Men kan även ge igen när det behövs. Lyssnar på kompisarna men är också bra på att få fram sin egen åsikt.
Klarar sig själv, har ett bra språk och tänk för sin ålder.

Stora tjejen 6,5 år:
Lite tyst i storklass men pratar gärna i mindre grupp. Tycker att skolan är jätterolig och är väl förberedd för första klass (läser kapitelböcker, skriver och räknar plus, minus och gånger). Leker med många olika barn och gärna i grupp.

Storebror 8,5 år:
Det märks att han har varit mycket sjuk i vår och har varit trött och hängig på lektionerna. Men nu efter påsk har han kommit igen och är koncentrerad och flitig i klassen. I matten är han strålande bra, men har lite att jobba på när det gäller svenskan. Han har nämligen alldeles för bråttom när han skriver, så det blir slarviga bokstäver och stavfel. Däremot är han bra på läsförståelse och han ligger över tvåans mål för läshastighet, vilket är roligt eftersom han har tyckt att läsningen är dötråkig.

Det känns skönt att barnen har lätt för sig och framför allt känns det skönt att de tycker om skolan och trivs med sina kompisar!

2 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

Härliga ungar! Brås de på mor sin måntro?!?!?!?
Kram från Ulrika

malve sa...

Jo, nog är det så alltid... mer eller mindre hos varje barn. Med uppblandningen av sin fars gener blir det en kanonkombo ;-)