onsdag 25 mars 2009

våffeldagen

Till middag blir det räksoppa med nybakat bröd, och efter det mumsar vi våfflor. (Lite trist för sonen, men så är det ibland.)

Vi har grädde i kylskåpet som blev över då gräddtårtan ersattes med en glasstårta i söndags.
Annars hade vi njutit ett nytt påhitt till våfflorna:
syltyoghurt

Smakar precis som grädde med sylt, men känns fräschare och inte så mäktigt.

Av en ren slump kom jag på den goda blandningen.
En dag för några år sedan blev sonen bjuden på raggmunk hemma hos en kock från en av stadens finare restauranger. Efter det nöjer sig inte sonen med sylt utan ska promt ha grädde på raggmunkarna. Och det är verkligen smaskens - smakar som öländska kroppkakor.

Sist vi gjorde raggmunk hade vi ingen grädde hemma. Med en surande son som följd. Då tog jag fram hinken med turkisk yoghurt och voila - med sylt blev det inte så stor skillnad i smak.
Syltyoghurten hade gjort entré.

2 kommentarer:

Chissra sa...

missade våffeldagen....får ta igen den i helgen.
kram

rosenblom sa...

Raggmunkar... som kroppkakor??