lördag 27 december 2008

surrumpor

Det var värst vad vårt Wii stack i ögonen!

Först ut var brorsans sambo att ondgöra sig över onödigheten i tvspel och slöseriet med att lägga så mycket pengar på en pryl.

"Det finns ju så mycket annat man kan göra för 3000."
"Ja, men vi gör det ändå."
"Om jag tjänade 60 000 i månaden så kanske..." sa svägerskan.
Och möttes av ett kollektivt frågetecken. Vad har inkomstens storlek att göra med detta?

Ja, ja. Hennes äldsta är fyra år så vi får väl se om några år... Svägerskan brukar svänga rejält när det är hon själv som hamnar i olika val. Det är lätt att ha åsikter om andra...

Igår var det så svägerska nummer två:s tur att ha åsikter. Hon förstod överhuvudtaget inte hur man kunde köpa en sån pryl. Och så mycket pengar spelen kostar sen...så onödigt!

Jag tog det som en övning i att inte argumentera emot så mycket. Det räcker att jag vet varför jag tycker att det var helt okej. Jag behöver inte övertyga andra om mina ädla motiv.

Men ni kan ju få höra:
- Wii var den stora klappen till hela familjen och barnen fick sparsamt med paket i övrigt (=vi ökade inte på prylbergen i rummen).
- Vi har redan speltidsregler och Wii-spelen blir istället för datorn, inte utöver.
- Vi är inga prylfanatiker utan överväger noga och länge alla inköp. Köper vid behov och så:
*Svägerska 1 överöser sina barn med prylar och kläder, visserligen mycket från loppis, men det är ju ändå prylar.
*Svägerska 2 med make köper ofta andra dyra kapitalvaror. Byter cyklar titt som tätt, har ny bil, var tidigt ute med platttv o.s.v.

Vi har roligt med vårt spel och det är det som är det viktiga. Sedan kan andra få ondgöra sig bäst de vill, om de känner för att lägga energi på det.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh så irriterad jag blir! Det är väl så typiskt? Men som du säger, det är avundsjuka och inget annat! Så tråkigt. Man gör väl som man vill med sina egna pengar?

Vida sa...

Störtlöjligt som Balooo säger.

Det är väl eran ensak vad ni gör för era pengar. Just Wii är ju både fysiskt och hjärngympa (kordination etc) i många spel och faktiskt det enda som jag tycker är kul att spela.. så jag tycker det är en superbra present.

Trist men det säger mer om surrumporna än vad det säger om er.

Kramar

Ulrika Gabriel sa...

Vi hade samma argument som ni inför köpet av vårt julklapps-Wii. Du vet att det är lätt att ha åsikter om saker man inte vet så mycket om (släkten t.ex), som till exempel att Wii-spelande är en utmärkt familjeaktivitet (tillsammans), stimulerar till rörelse, är utmärkt konditions och styrketräning (vilket jag smärtsamt fått erfara).
Jag håller på er!!!

Anonym sa...

Det är alltid några som ska vara avundsjuka och sticka med giftiga kommentarer. Till och med i släkten. Bry dig inte om dessa sura människor. De vet inte bättre.

Wii är kul och bra.

Anonym sa...

Min brorsa och hans fru köpte samma sak till deras familj :) och de är supernöjda!! Mycket nöje :).

Anonym sa...

Wii var även vår julklapp och jag är supernöjd!

Trist att andra alltid ska ha en åsikt och anse sig vara dem som kan säga den också. Jag har funderat på detta fenomenet eftersom jag har en svärfar och svägerska som alltid gnäller på maten. Det slutade med att jag slog knut på mig för att göra dem nöjda men inte mer. Tig och var tacksamma är min modell numera.
Detsamma ska dina svägerskor göra, det är era pengar och det är ert val. De ska bara tiga och inte lägga sig i vad ni gör. De har inte ens rätten att uttala sig!

Anonym sa...

Tråkigt!!!! Bara så himla tråkigt,,,, jag har då också lagt ut en massa pengar på ett xbox 360 i jul till mina barn,,,så du är inte ensam,,,bara tråkigt att inte de inser att ni gör detta för att era barn är värda det, och att ni köper det av kärlek,,,,

Kram och stå på dig :-)

Anonym sa...

Tänk om folk la ner lika mycket energi på sig själva som de gör på andra.

kram/ stå på dig, annars gör nån annan det!