måndag 10 november 2008

celibat?

Jag var nära att ställa in besöket, men som tur var kunde man inte lämna meddelanden på telefonsvararen.

Anledningen till min nervositet var att jag bestämt mej för en hormonspiral och sedan ångrat mej...trodde jag... Lite katastroftänk helt enkelt. Men som den mogna kvinna jag ändå är bestämde jag mej för att ta tag i saken och möta min egen osäkerhet inför det här med hormoner. För vem är bättre insatt i det hela än min specialistgynekolog?

Det visade sej att jag var en svår nöt att knäcka. När man är ostabil i psyket är det inte bra med gulkroppshormon, som tydligen kan påverkar humöret negativt. I och med det gick hormonspiral, p-stav, p-spruta, minipiller och de flesta p-pillersorterna bort.

Kopparspiral ger ökad blödning, vilket inte känns som något alternativ eftersom jag har problem med järnvärdet.

Och eftersom jag börjat få besvär av gummit är det väl bara avhållsamhet kvar. Och sterilisering förstås, men det känns ju lite för definitivt nu när vi bara är 35.

Jag gick därifrån med ett p-pillerrecept som förhoppningsvis inte ska påverka humöret, men jag är väldigt skeptisk. Kanske ska vi investera i en P-dator istället.

2 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

*ler*
Ja INTE är det lätt det där.
Jag har en sorts P-piller som är utan
det där som ställer till det allra värsta , men skallavärk och dåligt humör..(ja.. känner att jag är för obildad i just detta ,men bm sa att deT skulle vara bra och det är det)
För övrigt är det helt meningslöst fö r mig att ha det. Lite tav ofrivilligt celibat kan man säga. *skrattar*
Kramis

Anonym sa...

Jag röstar för avhållsamheten ;) - eller naturlig familjeplanering enligt Billingsmetoden.
P-piller... *ryser*

Hur det än blir - lycka till!