onsdag 15 juni 2011

Tiger




Tiger av Mian Lodalen handlar om en tonårsflicka i 70-talets Sverige. En bra bok om hur det är att inte vara som alla andra.


Jag upptäckte när jag läst ut boken att det även finns en bok om uppväxten - Dårens dotter. En tips är väl att läsa böckerna i rätt ordning då Tiger innehåller en hel del tillbakablickar.

Boktjuven



Åhhh, vad jag är avundsjuk, sa bibliotikarien när jag lånade Boktjuven av Markus Zusak. Hon hade gärna haft boken oläst så att hon fick uppleva den en gång till.


Det är Döden som berättar historien om en flicka i nazisternas tyskland. En vacker, gripande, skrämmande och tänkvärd historia. Eller egentligen flera historier som på något sätt är länkade till varandra.


Har du inte läst boken så blir jag faktiskt lite avundsjuk på dej...

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann



Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson är väl en sån där bok som "alla" har läst (eller iallafall pratar om). Tillhör du inte dessa "alla" så har du här en lättläst och rolig bok perfekt att ta med sig till stranden.

tisdag 14 juni 2011

Miraklet i anderna



Miraklet i anderna av Nando Parrado. När författaren var gäst hos Skavlan trollbands jag av hans berättelse, som jag hört talas om innan men aldrig intresserat mej för. Boken blev en julklapp till min mamma. Det är ju alltid bra med gåvor som man själv kan låna ;-).


Miraklet i anderna är en fascinerande historia om tankens makt, över livet och framför allt om döden.


Läs den!

Dödergök



Dödergök av Katarina Wennstam är en spännande roman med många bottnar och oväntade knorrar. Som vanligt ger författaren oss en inblick i det svenska samhället.


Jag sträckläste boken under en vaknatt - vilket är ett bra betyg eftersom det kan vara svårt att hålla fokus när tröttheten kommer smygande.